drs. Xander Jacobs

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 29908545801
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Xander Jacobs
9.9
drs. Xander Jacobs

Drs. Jacobs (1979) studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2009 startte hij met zijn opleiding tot ‘Plastisch, Esthetisch, Reconstructief en Handchirurg’, in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Binnen zijn opleiding volgde hij een esthetische stage in het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam. Ook liep hij diverse buitenlandse stages, waaronder een reconstructief plastisch chirurgische stage in Taiwan. In 2014 rondde hij zijn opleiding succesvol af.

Lees meer

Na zijn opleiding tot plastisch chirurg heeft drs. Jacobs een fellowship gedaan binnen de handchirurgie en werd hij Europees gecertificeerd handchirurg.

Van 2015 tot 2024 werkte drs. Jacobs als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn. Hier heeft hij mede het hand- & pols centrum vorm gegeven. Naast de handchirurgie is drs. Jacobs gespecialiseerd in de esthetische plastische chirurgie. Hij is onder andere expert in buikwandcorrecties in combinatie met rectus diastase, waarvoor hij werkzaam is bij het Centrum voor Rectusdiastase. Daarnaast doet hij veelvuldig borstverkleiningen, borstvergrotingen en bovenooglidcorrecties.

Hoge kwaliteit

Drs. Jacobs streeft naar hoge kwaliteit en werkt zeer nauwkeurig. Hij hecht veel waarde aan goede voorlichting en bespreekt graag alle mogelijkheden en verwachtingen met zijn patiënten. Hij volgt de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied op de voet.
Drs, Jacobs is werkzaam bij Bergman Clinics als plastisch handchirurg in Amsterdam en als plastisch esthetisch chirurg in Utrecht en Hilversum.

Opleidingen

  • 1999 – 2007 Geneeskunde, artsexamen; Faculteit der Geneeskunde, Vrije Universiteit, Amsterdam.
  • 2007 – 2008 Arts-assistent niet in opleiding, Heelkunde; Meander Medisch Centrum Amersfoort en BovenIJ ziekenhuis Amsterdam.
  • 2009 – 2010 Vooropleiding Heelkunde; Slotervaart Ziekenhuis, Amsterdam.
  • 2010 – 2014 Vervolgopleiding Plastische Chirurgie; VU Medisch Centrum, Amsterdam, Rode Kruis Ziekenhuis, Beverwijk en Medisch Centrum Jan van Goyen, Amsterdam
  • 2014 Reconstructieve Plastische stage; Chang Gung Memorial Hospital, Taipei, Taiwan.
  • 2014 Plastische Chirurgie stage; Groote Schuur Hospitaal, Kaapstad, Zuid-Afrika.
  • 2014 Esthetische Plastische Chirurgie stage; Centro Quirurgico de la Belleza, Cali, Colombia.
  • 2014 – 2015 Fellowship hand-pols chirurgie; The Hand Clinic, Amsterdam (VUmc, AMC en UMCU).
  • 2015 Europees gecertificeerd handchirurg, EBHS Examination; Brescia, Italië.

Publicaties

• Patient perceived involvement in their treatment is influenced by factors other than independently rated clinician communication effectiveness. Journal of Patient Experience; 2021. Van Rossenberg LX, Ring D, Jacobs X, Sulkers G, van Heijl M, van Hoorn BT
• Clinician factors rather than patient factors affect discussion of treatment options. Clinical Orthopaedics and Related Research; 2021. Van Hoorn BT, van Rossenberg LX, Jacobs XE, Sulkers GSI, van Heijl M, Ring D.
• Topical calcipotriol for preventive treatment of hypertrophic scars: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Arch Dermatology 2009 Nov;145 (11):1269-75. Veer van der WM, Jacobs XE, Waardenburg IE, Ulrich MM, Niessen FB.
• Wondbed preparatie. Ned. Tijdschr. voor Dermatologie en Venereologie, 2008 juni. Jacobs XE, Vanscheidt W, Niessen FB.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NPVC)
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH)

 

 

 

 

Zorgkaart Nederland Klantwaardering Xander Jacobs
9.9
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.