Zwangerschapsongemakken

Niet alleen maar een roze wolk

Tijdens maar ook na je zwangerschap is je lijf onderhevig aan verschillende veranderingen. Dit is niet gek. Jij en je lijf hebben hard moeten werken om een kind op de wereld te zetten.
Helaas zijn niet alle veranderingen even leuk, soms ontstaan er zelfs pijnlijke of “gênante” problemen. Heel veel vrouwen houden last van bepaalde ongemakken. Hieronder lees je over de meest voorkomende ongemakken en ook welke mogelijke oplossingen er zijn.

Je huisarts is je eerste aanspreekpunt bij vragen of klachten over jouw gezondheid. Als de huisarts vindt dat je specialistische zorg nodig hebt, zal hij/zij je verwijzen.

Urine-incontinentie

Urine-incontinentie

Ongewild urineverlies komt in meer of mindere mate voor bij één op de vier vrouwen boven de dertig jaar. Urineverlies bij alleen hoesten of niezen is nog te overzien, maar wanneer je niet meer onbezorgd kunt spelen en stoeien met je kinderen of belemmerd wordt bij het sporten, is dat een goede reden om aan de bel te trekken.

Bekkenfysiotherapie, medicatie en een kleine operatieve ingreep behoren tot de oplossingen voor jouw problemen. Afhankelijk van de mate van urine-incontinentie bepalen onze specialisten samen met jou welke behandeling het best past.

Wat wij voor jou kunnen betekenen >

Verzakkingen

Verzakkingen

Het kan gebeuren dat je bekkenbodem beschadigd raakt tijdens de bevalling. Soms resulteert bekkenbodemschade in een verzakking, wat kan leiden tot ontevredenheid of zelfs schaamte over hoe de genitaliën eruit zien. Vaak zijn de klachten mild, waardoor een behandeling niet nodig is. Het is belangrijk om te weten dat, mochten de klachten hinderlijk zijn, er veel oplossingen mogelijk zijn.

Voor verreweg de meeste vrouwen is oefentherapie of een pessarium al voldoende. Bij ernstigere verzakkingen is soms een operatie nodig.

Wat wij voor jou kunnen betekenen >

Aambeien

Aambeien

Ongeveer 85% van alle vrouwen krijgt tijdens hun zwangerschap last van aambeien.  Aambeien kunnen jeuk en pijn aan de anus veroorzaken en het is één van de vervelendste zwangerschapskwaaltjes. Gelukkig is dit goed te verhelpen. Schaam je in ieder geval niet om een afspraak te maken met je huisarts. Die ziet regelmatig mensen met hetzelfde probleem.

Een leef- en dieetadvies, Barron-ligatuur en een chirurgische behandeling behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de ernst van de aambeien bepalen onze specialisten samen met jou welke behandeling het best past. 

Wat wij voor jou kunnen betekenen >

Spataderen

Spataderen

Tijdens de zwangerschap kan de groei van de baarmoeder en hormoonveranderingen leiden tot spataderen door toegenomen druk op de bekkenaderen en zwakker bindweefsel. Deze spataderen zijn soms zichtbaar en kunnen klachten veroorzaken. Na de bevalling kunnen de aderen weer hun normale vorm aannemen. Het is aan te raden om minstens 6 maanden na de zwangerschap te wachten met eventuele behandelingen, om herstel mogelijk te maken. Indien herstel uitblijft, kan behandeling overwogen worden.

EVLT-behandeling, sclerocompressietherapie, flebectomie volgens Müller of  perforantectomie zijn mogelijke behandelingen. Afhankelijk van de grootte van de spataderen bepalen onze specialisten samen met jou welke behandeling het best past.

Wat wij voor jou kunnen betekenen >

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Onze telefonische wachttijd is langer dan normaal. Gebruik mijnbergmanclinics.nl om afspraken te beheren, je dossier in te zien, afspraakinformatie te bekijken, correspondentie te volgen, persoonsgegevens te controleren of aan te vullen en herhaalrecepten op te vragen.